Αναρρωτιέμαι: Τόση ανάγκη έχουν οι δημιουργοί του Πρώτου Θέματος αυτά τα κλικ;

Οι ομοφυλόφιλοι να εκτελούνται…

Πρώτο Θέμα: «Όσο οι ομοφυλόφιλοι δεν εκτελούνται, κινδυνεύει η κοινωνία»

Πώς το μεγαλύτερο ελληνικό μέσο δημοσιεύει επιστολές που παρακινούν σε δολοφονίες ομοφυλοφίλων

ΕΛΑΒΑ ΣΗΜΕΡΑ το ακόλουθο mail και το δημοσιεύω αυτούσιο (τα στοιχεία της κυρίας είναι στη διάθεσή μου) :

Αγαπητέ κύριε Τσαγκαρουσιάνε,

Απευθύνομαι σε εσάς γιατί πολύ απλά δεν ξέρω πού να απευθυνθώ.

Σας γράφω όχι ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, γιατί δεν είμαι, αλλά απλά ως άνθρωπος.

Σήμερα το πρωί διάβαζα ένα άρθρο στο Πρώτο Θέμα (ας πρόσεχα…) για τον Ρίτσαρντ Ρότζερς. Κοιτάζοντας τα σχόλια (και πάλι, ας πρόσεχα) βλέπω το εξής σχόλιο:

«Ζέρβος

12.07.2023, 00:09

ΟΛΟΙ οι ομοφυλόφιλοι είναι εγκληματίες, και όσο δεν εκτελούνται, κινδυνεύει η κοινωνία!!!»

Το Πρώτο Θέμα είναι γνωστό ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να δημοσιεύει φασιστικά, ρατσιστκά, ομοφοβικά, μισογυνιστικά σχόλια, αλλά το συγκεκριμένο με άφησε άφωνη καθώς καλεί ευθέως για χρήση βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ και το κάνει μάλιστα την ημέρα που αποκαλύφθηκε η αποτρόπαιη δολοφονία της Κουβανής δολοφονία. 

Έγραψα ένα σχόλιο που υπενθύμιζα σε αυτόν τον .webp”κύριο.webp”, αλλά και στο Π.Θ. το άρθρο 1 του νόμου 927/1979 περί δημόσιας υποκίνηση βίας ή μίσους, που εννοείται ότι δεν δημοσιεύτηκε, αλλά ούτε κατέβασαν το συγκεκριμένο σχόλιο. Λες και θα έπρεπε να τους πει κάποιος να το κατεβάσουν…

Εσείς θα ξέρετε καλύτερα από εμένα πού θα μπορούσε να προωθηθεί αυτό, εάν φυσικά κρίνετε ότι πρέπει. 

Με εκτίμηση

Μαρία Ελένη Πατρικιάδου

Φροντίζω να μη μπλέκομαι στις δουλειές των άλλων media για πολλούς λόγους. Ούτε δάσκαλος είμαι ούτε εισαγγελέας. Βλέπω όμως ότι ούτε κανονικοί εισαγγελείς υπάρχουν. Πώς αλλιώς το μεγαλύτερο ελληνικό μέσο δημοσιεύει τέτοια άρρωστα πράγματα μια ωραία Τετάρτη, ως συνήθως, εκφασίζοντας την εικόνα της ελληνικής δημοσιογραφίας; 

Ούτε ΕΣΗΕΑ υπάρχει. Ούτε νόμος για την ρητορική μίσους. Ούτε υπουργοί. Ούτε κυβέρνηση που ετοιμάζεται να λανσάρει και το gay γάμο.

Όλοι στέκονται κλαρίνο μπροστά στο παντοδύναμο μέσο (που ποτέ δεν ήταν φανατικό βέβαια με τη δημοκρατία ― αντίθετα, εκφράζει κυλιόμενα τα πιο μίζερα, αναχρονιστικά και νοησηρά κομμάτια της κοινωνίας). 

Καταλαβαίνω, υπάρχει μια κόπωση απέναντι στους οχετούς ρητορικής μίσους, που ξεβράζονται καθημερινά στα social media, κόβεις ένα κεφάλι και πετιούνται δέκα, όμως εδώ δεν είναι ο τοίχος ενός μεμονωμένου φασιστόμουτρου, αλλά το Νο.1 σε αναγνωσιμότητα μέσο της Ελλάδας.  

Που μάλιστα δημοσιεύει τη ναζιστική ιαχή του ενός, αλλά όχι την ψύχραιμη διαμαρτυρία του άλλου.

Αναρρωτιέμαι: Τόση ανάγκη έχουν οι δημιουργοί του Πρώτου Θέματος αυτά τα κλικ; Αφού έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από όλους! Τόσο δύσκολο είναι να βάλουν έναν moderator να καθαρίζει τους εμετούς που αφήνει κάτω από τα άρθρα τους κάθε ορφανό του Χίτλερ; 

Μπα. Απλώς δεν τους νοιάζει. Ή ίσως δεν διαφωνούν και τόσο. Εντάξει, κάποιος Σπαρτιάτης ξεθύμανε πάνω στα πλήκτρα του― πώς κάνετε έτσι!

Δυστυχώς, συνηθίσαμε τον καθημερινό φασισμό. Κι αυτό, ιστορικά σημαίνει, ότι μετά τα pride, τις ρευστότητες φύλου, το πάρτι της αποδοχής του άλλου και τα λοιπά και τα λοιπά, το φαιό φως μιας νέας χρυσαυγής θα χαράξει ξαφνικά και θα μάς τυφλώσει εκ νέου. 

Η Ιστορία δεν πάει συνεχώς μπροστά· συνήθως κάνει κύκλους.

Πρώτο Θέμα: Όσο οι ομοφυλόφιλοι δεν εκτελούνται – LiFO

|> Editorial Team

Editorial Team
Η Συντακτική Ομάδα του erotiCulture

της/του δημιουργού!

Ένας νόμος δεν αρκεί

Με το σύνθημα, ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!!